Bu yazımızda şiddetli geçimsizlik boşanma davası örneği 3 hazırlayarak, taraflardan birinin fazla kusurlu olduğu diğer tarafın daha az kusurunun olduğu bir durumda dava açmayı düşünen veya davalı durumda bulunacak kişilerin yargılama sırasında karşılaşılacak durumlar için öngörü edinmelerini amaçladık.
MAHKEME: ANKARA..AİLE MAHKEMESİ
DOSYA NO:2015/… ESAS
DAVACI KARŞI DAVALI: Ayşe VARLI
VEKİLİ: Av. Okan DEMİR- Korkutreis Mah. Atatürk Bulv. No:44/7Sıhhiye, Çankaya/Ankara
DAVALI KARŞI DAVACI: Ali VARLI
VEKİLİ: Av. ……
DAVA: Çekişmeli Boşanma davası (TMK 166/1 Göre Boşanma)
DAVA DİLEKÇESİNİN ÖZETİ: Müvekkilim, davalı ile 2013 yılında evlenmişlerdir. Müşterek bir kız çocukları bulunmaktadır. Davalı, davacının ailesi ile görüşmesini engellemiş, davacıyı darp ve hakaret etmiş, davalı davacının ailesine hakaret etmiş, müşterek haneye gelmelerini istememiş, davacı müvekkilim doğumunun 8. gününde evi terk etmek zorunda kalmıştır. Talebimiz tarafların boşanmaları ile kusurlu davalı eşten 100.000,00 TL maddi 100.000,00 TL manevi tazminat talep etmekteyiz. Müvekkilimiz ve müşterek çocuk için ayrı ayrı aylık 1000 TL Nafaka talep edilmektedir.
CEVAP ve KARŞI DİLEKÇESİNİN ÖZETİ: Davalı iddiaları reddediyor. Davacının, ailesine görgüsüz dediği, ailesi eve geldiğinde ilgilenmediği, hoş geldin demediği, davacının davalı kocaya hakaret ve tehditlerde bulunduğunu beyan etmiştir. Boşanma ile 100.000,00 TL maddi ve 100.000,00 TL manevi tazminat talebi bulunmaktadır.
YARGILAMA
– Tarafların sosyal ekonomik durumları araştırıldı. ( Davacı ailesi ile yaşıyor, davacı devlet hastanesinde hemşire olarak çalışıyor, sosyal ve ekonomik durumu ortadır. Davalı kendi evinde oturuyor, banka müdürü olarak çalışıyor, adına kayıtlı araç ve kira geliri var. Sosyal ve Ekonomik durumu iyi)
-Davacı müvekkilimizin tanıkları mahkemece dinlendi. Mahkemece dinlenen tanıklarımızın beyanlarında; davalının davacının ailesi ile görüşmesini engellediği, davalının davacının anne ve babası hiç aramadığı, davalının çok sinirli olduğu, sürekli davacıya kızdığı, hakaret ettiği, davacının doğumuna davacının annesinin gittiği, davalının kayınvalidesine kötü davrandığı, davacının davalıya annesine kötü davrandığı için davacının yeni doğum yapmasına rağmen davalının davacıyı iteklediği, tehdit ve hakaret ettiği, bundan dolayı davacı doğumun 8. Gününde müşterek haneden ayrılmak zorunda kaldığı şeklinde beyanda bulundular.
– Davalı karşı davacının tanıkları; davacının davalının ailesini istemediği ve geldiklerinde surat astığı, davacının davalının ailesine görgüsüzler dediği, davacının davalıya hakaret ettiği, sürekli seni boşayacağım ortada kalırsın kimse seni almaz dediğini, seninle nasıl evlendim lanet olsun seni tanıdığıma dediği, şeklinde beyanda bulundular.
– Müşterek çocuğun velayeti konusunda sosyal inceleme raporu alınıyor, alınan raporda çocuğun yaşı anne şefkatine olan ihtiyacı dikkate alınarak velayetinin davacı anneye verilmesi uygun olacağını rapor ediliyor
MAHKEMENİN KARARI
- Asıl ve Karşı Davanın Kabulüne karar verilerek Tarafların TMK 166/1 Maddesi uyarınca evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına dayalı olarak boşanmalarına karar verildi.(Sayın Mahkeme davalı karşı davalı kocanın çok kusurlu olduğunu, davacı karşı davalı müvekkilimiz kadının ise az kusurlu olduğuna karar vermiştir.)
- Davacı Karşı davalı lehine 15.000,00 TL maddi 30.000,00 TL Manevi tazminata hükmedildi.
- Müşterek çocuğun velayeti davacı anneye verildi.
- Davalı babanın müşterek çocukla şahsi ilişki kurması için görüşme günlerine karar verildi.
- Davacı müvekkilim için 350 TL ve müşterek çocuk ise 500 TL dava tarihinden geçerli olmak üzere tedbir nafakasının davalıdan alınarak davacıya verilmesine, karar kesinleştiğinde bu nafakaların yoksulluk- İştirak nafakası olarak devamına nafakaların her yıl TEFE-ÜFE ortalamasına göre arttırılmasına karar verildi.
DEĞERLENDİRME
Şiddetli geçimsizlik boşanma davası örneği 3 isimli bu yazımızda siz sevgili okurlarımıza ve değerli müvekkil adaylarımıza taraflardan birinin fazla kusurlu olduğu diğer tarafın az kusurlu olduğu bir durumda somut bir boşanma davasında ne tür işlemler yapıldığı ve dava sürecinin nasıl cereyan ettiğini anlatmaya çalıştık.
Şiddetli geçimsizlik boşanma davası örneği 3 hazırlayarak dava açmayı düşünen veya davalı durumda bulunacak kişilere öngörü kazandırma gayesi güttük.
Boşanma Avukatı Olarak Bize Ulaşın
Biz Demir Hukuk ve Danışmanlık olarak, müvekkilimizin hakkını sonuna kadar savunma ve adaletin tecellisi için yasaların tüm olanaklarını kullanarak dedektif gibi dosyanın hakkaniyete göre sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Sevgi ve Saygılarımızla.
DEMİR HUKUK VE DANIŞMANLIK
Ayrıca;
- Şiddetli Geçimsizlik Sebebiyle Boşanma Davası
- Şiddetli Geçimsizlik Boşanma Davası Örneği 1
- Şiddetli Geçimsizlik Boşanma Davası Örneği 2
isimli yazılarımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.