protokol Hazırlama

Anlaşmalı boşanma davasının en önemli safhası protokol aşamasıdır. Hak kaybı yaşanmaması için müvekkilimizle durum kritiği yapıp, müvekkilimizin hak ve menfaatlerini koruma altına almaktayız.

duruşma günü alma

Davayı açtıktan hemen sonra, yargılamanın yapılacağı mahkemeye gidip en yakın zamana duruşma günü almaktayız. Genel olarak mahkemelerin anlaşmalı boşanma duruşmaları aynı güne verilmektedir.

Boşanma Davası açma

Tarafların anlaştığı protokol üzerine dava dilekçemizi ve eklerini müvekkilimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda hazırlayıp müvekkilimizin bilgisine sunduktan sonra anlaşmalı boşanma davasını açmaktayız.

nüfus işlemleri

Duruşmadan hemen sonra mahkeme kalemine kararı istinaf etmediğimizi bildirir dilekçeleri bırakıp, gerekçeli kararın hızlı yazılması ve nüfus idaresine mahkeme kararının bildirilmesi için ısrarcı olmaktayız.

anlaşmalı boşanma sık sorulan sorular

Boşanma davasının en önemli safhası protokol aşamasıdır. Hak kaybı yaşanmaması için müvekkilimizle durum kritiği yapıp, müvekkilimizin hak ve menfaatlerini koruma altına almaktayız. 

Hakimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın mali sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hakim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir.

Protokol hazırlayıp taraflarca kabul edildikten sonra hemen davayı açıp gün alıyoruz. Genellikle mahkemenin anlaşmalı boşanmalar için belirlediği bir gün oluyor. Eğer özel bir sebep var ise hakimle konuşup daha erken bir gün verilebiliyor. Duruşma sonrası karşılıklı feragatler verilip dosyanın kesinleştirilmesi ve nüfusa bildirim işlemleri yapılmaktadır. Kesin bir süre vermek doğru olmamakla birlikte ortalama 1 ay içinde tamamlanabilmektedir.

Azami aşağıda belirttiğimiz şartların varlığı gerekmektedir:

  1. Evlilik en az bir yıl sürmüş olmalıdır
  2. Birlikte dava açmak veya bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi gerekir.
  3. Velayet ve mali düzenlemelerin hakim tarafından kabul edilmesi gerekmektedir.

Daha fazla bilgi için anlaşmalı boşanma davası adlı makalemizi inceleyiniz.

Anlaşmalı boşanma davası için bize ulaşın. İLETİŞİM